2017. június 9., péntek

22 év után színpadon volt az Ős Archívum! Beszámoló!

A koncert!



Bemelegítésnek: 
Az Archívum zenekar 1992 nyarán alakult Kelenföldön! A szókimondó szövegek, az aktív koncertezés, a lelkes közönség valamint Kalóz országjárása átsegített minket azon a kezdeti nehéz szakaszon ami sok zenekar bukását okozza.
Jártuk az országot, mentek a bulik és egyre jobban bekacsintgattak a külföldi fellépések.
Az élet úgy hozta, hogy az Ős felállás 1995. szeptember 30.án játszott utoljára a viking klubban.
Az Archívum folytatta működését és olyan pályát futott be, amit az alapítók elképzelni sem mertek volna.


De egy korszak 1995.szeptember 30.án lezárult a zenekar életében, ez a korszak a későbbiektől nem csak a tagok személyében, hanem stílusban, zenei tudásban, szövegekben is különbözött az utána következő Archívum fejezetektől.
Ennek a korszaknak a megidézése ,valamit azon űr betöltése, ami az interneten és a fiatalok tudásában is megmutatkozott.
Annyit lehetett olvasni, hogy az Archívum 1992.-ben megalakult, majd 1997.-ben betiltották.
Az első öt év, a kezdetek feldolgozásának állt neki Szuszi – Jabba – vendégzenészként Csöpi és jómagam.
A basszer posztra először Nagy Attila állt be, sajnos nem tudta családi okok miatt sokáig tolni, de ez úton is köszönjük neki a segítséget a kezdéshez.
2016. szeptemberétől próbáltunk, hetente, ahogy ezt „apukásan” meg tudtuk oldani.
Jó volt próbálni a nótákat, mindig előjött egy-egy régi sztori amin jókat röhögtünk, vidáman készültünk a „nagy eseményre”.



2017. Februártól indítottam a face oldalt, ami nem várt sikert hozott, volt segédszerkesztőként megjelölt családtag aki kérte vegyem ki ebből a státuszból mert folyton jelez a telefonja.
volt olyan hét, hogy 18000 felhasználóhoz jutott el az üzenetünk, sok és nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, ami erősített minket a munkában.
A vendégzenekar kiválasztásánál a korszakbéliség volt a fő cél, mindannyiunk örömére a Romantikus Erőszak szívesen vállalta a közös emlékezést.
2017.04.08.-án volt egy 6 számos felvezető fellépés, ahol megmutathattuk mire is számíthat a nagyérdemű. nagyon jól sikerült, bizakodva folytattuk a próbákat.
Köszönjük  a flyert Vasutasnak.

A helyszín becserkészése már nem volt ilyen zökkenőmentes, több bajtársunk próbált meg mindent és mindenkit elérni, de a tulajdonosokat, hol a RomEr -től , hol az Archívum névtől rázta ki a hideg.
A Crazy Mama szabad volt, Horog Jani látott már ilyet, úgyhogy nála lehorgonyoztunk.
A kerthelység rendezését kértem terepszemle után, ígéret lett, a többit később 😊.
A fő flyer elkészítésében régi motorosként Gedeon Pepe segített, a visszajelzések alapján nemhiába.

 A fotózást és sok-sok segítséget Fráner Árpitól kaptuk.
Májusban kijött a két első pólónk újragyártott változata, köszönjük Évi.


Kialakult a számok sorrendje is:
Bevezető
Antikommunista induló
Fekete minden
Kiáltsd velem
Terjed az eszme
MH93
Magyarország mindenek felett
Hűség háza
Sörnóta
Leszámolás
Skínom dánom
Hazánk sorsa
Győz az igazság
Archívum
Összetartás
ezek a régi számok voltak, amit szándékoztunk a legjobb tudásunk szerint elővezetni 2017.06.03.án.

Az időjárás jót ígért, elvileg minden le volt szervezve, a buli előtti két estén nyomtunk kétszer 3 órát így nagyjából nyugodtan vártuk az esemény napján a délutánt.

Nyugodtság volt kb délután fél 4 ig, ekkor ért oda a RomEr és telefonált, hogy a Crazy Garden - ben őrület van.
A tulaj által beígért tereprendezés nem, hogy nem valósult meg, hanem el sem kezdődött.
Mindenütt vaskalodák, törmelékek, rozsdás vasárú volt szétszórva, valamint vígan burjánzó növényzet fogadta az elképedt zenészeket.



Más fából faragott, más életszemléletet képviselő emberek fogták volna a felszerelést és elhajóznak.
Itt az ellenkezője történt, mindenki téglát, állványt, csípőfogót, metszőollót, nyilvános WC -t és még ki tudja mit ragadott, és Crazy legénységével vállvetve kb.18:30-ra olyan állapotokat teremtettünk, hogy az érkezőknek maximum az tűnt fel, hogy   a Balázs pókhálóval bőven bevont pólóban jön koncertre, vagy a Jabba fehér pólója kívánni valót hagy maga után.
Persze ezek a beállásoknál már csak vidám emléknek bizonyultak.
Érkezett a közönség, kevesebben a vártnál, de annál lelkesebben. Sokan elutaztak a háromnapos szünetet kihasználva, de igazából nem hajigálhatunk követ senkire, a mi korosztályunk a mi törzsközönségünk már családos nők és férfiak közössége, akiknél nagyon helyesen:
Első a család!

21.15 kor kezdett a RomEr három számot toltak egyben beindulásnak, szöveg és szünet nélkül.
Az összegyűlt 220 főnyi közönség szinte egyöntetűen a színpad elé nyomakodott, hogy onnan biztassa a zenekart. Klasszikus bulit ígértek, az volt a javából. remek zenészek, kitűnő frontember, remek muzsika. A megunhatatlan slágerek visszhangoztak a gyárudvaron, 100 % Magyar, Ria Ria Hungária. Figyeltem, hogy a kik valamilyen poszton álltak, jegyszedők, árusok ugyanúgy élvezték az előadást, mint a színpad előtt állók.
Remek buli volt, köszönjük a Romantikus Erőszaknak, hogy vállalták a vendégzenekar szerepét.




Ekkor eljött a mi időnk, amit már 22 éve vártunk! Színpadra került az Ős Archívum egy utolsó lezáró koncert erejéig.
Volt bennünk drukk, nem is kicsi, nagyon szeretünk volna jól teljesíteni ezzel meghálálni azoknak, akik eljöttek az utolsó Ős koncertre.
A közönség a Bevezető kezdő akkordjától a ráadásszámokig együtt élt a zenekarral, tapsoltak a számok között, énekelték a nótákat, lengették a zászlókat és 22 év távlatából tudták azokat a szövegeket is ami, hanghordozón soha nem jelent meg.




Sziva Balázs elfogadta felkérésünket és együtt játszottuk el a Magyarország mindenek felett című számot, amit nem csak e miatt volt különleges, hanem azért is mert a szövegíró ott mosolygott a közönség soraiban.


Köszönjük Ricsi a sok másik remek szöveggel ezt a mindig mindenhol szívből énekelhető dalt.
Fantasztikus érzés volt a színpadon lenni.
Saját produkciót dicsérni furcsa és visszás, de valamit kell írni egy beszámolóban.
Bízunk benne, hogy a koncert rögzítése jól sikerült és azok is meg tudják hallgatni akik nem tudtak eljönni.
A koncert után hatalmas fotózkodás vette kezdetét, nagyon köszönjük azt a sok szeretetet és biztató szót, amit kaptunk tőletek.
Több dedikálást hajtottunk végre, mint eddigi egész életünkben.
Mind a négyen fantasztikusan éreztük magunkat, és a többiek nevében is írhatom, hogy elértük a célt, méltóan zártunk le egy korszakot az életünkben.
Az est egyik különlegessége az egyik Archívum rajongó családja kisgyerekkel, aki speciális fülvédőben hallgatta a muzsikát, igaz a végére elszenderedett, de az már nagy szó, hogy ott volt.

Bajtársunk és bajtársnőnk első házassági évfordulóját velünk ünnepelte, jó volt velük találkozni és megtiszteltetésnek érezzük, hogy ilyen jeles alkalom ünneplésére a koncertünket választották.
Mindenkinek köszönjük, aki eljött, és jelenlétével emelte az est színvonalát, köszönjük a segítőknek, köszönjük a családtagjainknak, hogy segítették a rendezvény létrejöttét!
Köszönjük Istennek, hogy Magyarnak Születtünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése